07.12.2013 (R) М'янма. Слідами золотих ступ

Для організації комерційних покатушек. Теми без узгодження з адміністрацією, видаляються за замовчуванням.
Аватар користувача
projdusvit
* * *
Повідомлень: 454
З нами з: 26.9.06 15:52
Стать: чол
Звідки: Київ, Виноградар

07.12.2013 (R) М'янма. Слідами золотих ступ

Повідомлення projdusvit » 12.12.12 12:03

07.12.2013

Маршрут: 7-22 грудня 2013 року
М'янма. Слідами золотих ступ
Маршрут: (Янгон - Баго - гора Чайтійо - озеро Інле - Мандалай - Баган - Індійський океан - узбережжня Нгве Сонг - Янгон)
Зображення
Вартість туру: 2460 доларів

У вартість туру входить(по суті, входять всі можливі вирати):

• перельоти Київ - Бангкок - Київ і Бангкок - Янгог - Бангкок
• харчування в кафе
• візи у М'янму і Тайланд
• плата за ночівлю в хостелах
• автобусні трансфери (близько 2000 км) і катер з Мандалая в Баган
• послуги інструктора
• харчування згідно програми
• групова медична аптечка
• групова велосипедна аптечка
• страховка на час подорожі

У вартість туру не входять:

• прокат велосипеда і турспорядження[/b]

Сбор: 11:00
Старт: 11:00
Километраж: 600
Грунт/асфальт: 50/50
Темп: екскурсійний

Регистрация
Зарегистрировано: 3
Участники: projdusvit  +2  12.12.2012 12:03
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.

Аватар користувача
projdusvit
* * *
Повідомлень: 454
З нами з: 26.9.06 15:52
Стать: чол
Звідки: Київ, Виноградар

Re: 15.02.2013 (R) М'янма. Слідами золотих ступ

Повідомлення projdusvit » 12.12.12 12:06

Загальна інформація:
ночівлі - в хостелах і гестхаусах
харчування - місцеві кафе
поїздки переважно радіальні
Загальна дистанція велосипедного маршруту - 600 км
на бусах та катерах проїдемо призько 2000 км
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.

Аватар користувача
projdusvit
* * *
Повідомлень: 454
З нами з: 26.9.06 15:52
Стать: чол
Звідки: Київ, Виноградар

Re: 15.02.2013 (R) М'янма. Слідами золотих ступ

Повідомлення projdusvit » 12.12.12 12:10

Що ми побачимо за два тижні?

Янгон
Зображення
Янгон. Пагода Шведагон Пагода Шведагон є найвищою (98 метрів) духовною спорудою М'янми, або, як її ще називають, Країни Пагод. Назва Шведагон було дано храму невипадково: "Шве" на місцевому мовою означає "Золотий", а "Дагон" - просто давня назва колишньої столиці М'янми, міста Янгон, на північ від якого побудований храм...
Вчені стверджують, що вік цього архітектурного шедевру становить понад 2,5 тисячі років, а такою, якою ми бачимо її зараз Пагода Шведагон стала в XV столітті, за часів правління цариці Шінсобу. Саме тоді гігантському храмові остаточно надали форму перевернутої чаші для подаяння (кажуть, що це збільшена копія чаші самого Будди), увінчаною шпилем, і зверху-донизу обшили золотом.
Ступа Шведагон облицьована плитками чистого золота. Всього на позолоту пішло 66 тонн .. Все це золото пожертвувано храму віруючими, причому ця традиція започаткована ще в 15 столітті королевою Шин Се Пу, яка пожертвувала золота стільки, скільки важила вона сама.
У 19 столітті, королем Міндон Міном, на вершині ступи була встановлена ​​золота корона у вигляді парасольки, інкрустована 5448 діамантами та рубінами. Корону увінчує золота куля, розміром, приблизно, з баскетбольний м'яч. На його вершині укріплений унікальний 76-каратний алмаз.
Весь комплекс гігантської пагоди займає більше п'яти гектарів землі, на яких, крім основного споруди, розміщено безліч більш дрібних шпилів і незліченну кількість скульптурних зображень міфічних та реальних тварин: золотих грифонів і слонів, драконів і левів.


Пагода Чайттійо, або Золотий камінь
Зображення
Зображення
Пагода Чайттійо, або Золотий камінь
Пагода Чайттійо (бірм.; MLCTS: kyuik hti: yu , також відома як Золотий камінь- знаменита буддистська святиня і місце паломництва в штаті Мон в М’янмі. Пагода висотою 5.5 метрів знаходиться на вершині гранітного каменя, балансуючого на уступі скелі. Камінь покритий сухозлітним золотом. За твердженнями віруючих камінь був поміщений на скелю двома натамі (бірманськими духами) близько 2500 років тому. Жінкам заборонено торкатися каменю і перебувати в безпосередній близькості від нього.
Пагода і камінь знаходяться на вершині гори Чайттійо і оточені комплексом будівель релігійного призначення та місцями нічлігу для прочан (однак іноземцям зупинятися в них на ніч заборонено). Вантажівки з відкритими кузовами возять паломників і туристів з центру прилеглого містечка Кінпун до терміналу грунтової площадки трохи нижче вершини по серпантину довжиною 16 км. Від терміналу до вершини йде пішохідна дорога довжиною 3 км.
Камінь може бути злегка розгойдати парою чоловік. За деякими відомостями, під розгойдувати каменем можна протягнути мотузку. За переказами, в пагоді замурований волосся Будди, який не дає каменю зісковзнути з уступу.
Пам’ятаєте, ми писали про балансуючі скелі? Так от в М’янмі, одна з таких визнана святинею, повністю покрита золотом, є одночасно популярною туристичною визначною пам’яткою і місцем паломництва віруючих і називається Пагода Чайттійо, або Золотий камінь.


Озеро Інле
Зображення
Зображення
Зображення

Озеро Інле є найбільшим озером М'янми. Воно складається з двох озер, які з'єднані протокою з водоспадом. Північне має 22 кілометра з півдня на північ і 11 кілометрів з заходу на схід, південне рази в два менше. Глибина озера доходить до 8 метрів. Половина поверхні озера вкрита плавнями, в яких живуть риби і птахи, а люди влаштовують в них плавучі сади й городи та селища на сваях. Озеро з усіх боків оточене горами, і є найбільш цікавою природною цікавинкою М'янми. Цікаво тут і з культурної сторони, оскільки на берегах і в горах проживає багато народностей, життя яких можна подивитись на екскурсії озером або на треку.


Мандалай
Зображення
Мандалай (Мандаре — «благословенна земля»).) Місто було засноване в 1857 королем Міндона, і з 1860 по 1885 рр.. був столицею останнього незалежного бірманського королівства, поки в 1885 р. не було зайняте британськими військами.
був заснований в 1857 королем Міндона, і з 1860 по 1885 рр.. був столицею останнього незалежного бірманського королівства, поки в 1885 р. не був зайнятий британськими військами.
До заснування Мандали столицею Бірманської імперії був місто Амарапура. 13 січня 1857 король Міндон віддав наказ про заснування нової столиці. Церемонія сходження на трон відбулася в липні 1858 року, а споруди старої столиці Амарапура були розібрані і перенесені на слонах до підніжжя Мандалайского пагорба. У місті був побудований палацовий комплекс, глибокий рів навколо міських стін, ступа Маха Лока Майазейн, Зал церемонії Патхан-хо Шве Тхейн, монастир Атумаші, громадський комплекс Тудама Заят і бібліотека буддійських рукописів.
Мандалай - величезний хаотичний місто, що розташувалося навколо палацового комплексу. Стіна палацового комплексу побудована в 1857 році королем Міндона Мандалай - дуже розкиданий, і великий інтерес являють собою древні столиці Ава і Амарапура в околиці Мандали, а також багато маленьких містечок і монастирів.
Над містом височить величезна гора, на якій розташований храмовий комплекс. Величезний Будда вказує вниз на Мандалай, де він передбачав будівництво нового міста. Від храмового комплексу спускаються вниз криті сходові галереї з тисячами ступенів. У лісах навколо знаходяться монастирі.
У північно-східного кута палацового комплексу знаходиться храмовий комплекс Куто-до Пайя (Пагода великої заслуги), що складається з 729 кам'яних павільйонів, в кожному з яких знаходиться по одній стели з текстом буддійського канону. З 729 стел-сторінок складається повний текст Типитаки на мові пали. Для безперервного читання такої величезної книги потрібно 450 днів. У 1900 році текст з каменів був надрукований на папері, вийшло 38 томів по 400 сторінок.

На північний захід від міста знаходиться найзнаменитіший храм Махамуні з Буддою, транспортувати в 1784 році з підкореного Араканского царства разом із бронзовими фігурами левів і слонів. Вважається що сам Будда Сакьямуни був присутній при будівництві цієї статуї і освячував її своєю аурою. Скептики вважають, що статуя побудована через 100-200 років після Будди. Відвідувачі покривають Будду золотими листям, і зараз шар золотого листя - близько 15 см. Особа Будди спеціально захищені склом.
Околиці Мандали дуже вражаючі. Довгий тіковий міст з'єднує Мандалай з колишньою столицею Амарапура.
Король Бодопайя в 1790 році почав в Мінгун будувати найбільшу в світі ступу. За 30 років йому вдалося звести лише підстава ступи. Якби він її добудував, вона повинна була бути заввишки 150 метрів. Після смерті короля його спадкоємці не зважилися продовжити будівництво, а незабаром землетрус розвернуло гігантська споруда, яка нагадує недобудовану Вавилонську вежу. Перед ступою - два величезних лева, яких також ушкодив землетрус. Поруч - гігантський дзвін, що призначався для ступи.


Баган
Зображення
Зображення
Зображення
Паган (Баган) - стародавня столиця однойменного царства на території сучасної М 'янми. Місто знаходиться на сухому плато вздовж західного берега річки Іраваді, 145 км на південний схід від Мандали, недалеко від міста Чаук в окрузі Магуей. В даний час на місці стародавнього міста знаходиться археологічна зона з тисячами пагод, храмів, ступ, монастирів.
Баган був заснований в 9 столітті бірманцями в центральній частині М 'янми і зруйнований монголами в 1287 році. Паган - одне з найцікавіших місць в М'янмі. У давнину тут налічувалося близько 13 тисяч культових споруд, причому побудовані вони були протягом 200 років. Зараз на площі в 42 кв. км можна побачити близько 5 тисяч прекрасно збережених храмів, пагод і ступ.
У старе місто Багана ведуть ворота Тарабан. Від них залишилися лише руїни, серед яких два невеликих храму по обидві сторони від воріт, збудованих на честь божеств Махагірі і Швемьятна.
Сама знаменита споруда Багану - пагода Швезігон (Shwezigon). Вона була споруджена в 1057 році королем Анорахта, засновником королівської династії Бірми. Пагода покрита золотом і оточена безліччю невеликих храмів і ступ. Тут зберігається кістка і зуб Будди.
Храм Татбьіньі (Thatbyinnyu) є найвищим в Баганом, висота його - 61 м. Усередині нього знаходиться цілий лабіринт ходів.
Храм Локананда (Lawkananda) був побудований в 1059 році на березі річки Іраваді. Тут зберігається точна копія зуба Будди, який був посланий королем Шрі-Ланки і в наші дні знаходиться в пагоді Швезігон.
Храм Швесанда (Shwesanda) була побудований в 1058 році при королеві Анаврата для того, щоб помістити сюди подарований королем держави Баго волосся Будди.
Храм Мануха (Manuha) зводився в середині 11 століття при монское королі Мануха, який в цей час перебував в ув'язненні в Баганом. У храмі є три скульптури сидячого Будди і одна лежачого, які поміщені в невеликі кімнатки, що символізує страждання Манухи в ув'язненні.

Храм Губьяукгі (The Gubyaukgyi Temple of Myinkaba) був побудований в 1113 році Раджакумаром, сином короля Кьянсітта, в місці під назвою Мьінкаба. Згідно з легендою, Раджакумара народила жінка на ім'я Тамбула, яку пізніше Кьянсітта проголосив королевою. Він дав їй три села, які перейшли у спадок Раджакумару. Саме на них Раджакумар і збудував храм на честь свого батька. При королеві Тамбула був побудований однойменний храм, який вважається одним з найкрасивіших храмів Багана.


Таунг Калат
Зображення
Зображення
монастир Таунг Калат, гора Попа Попа - згаслий вулкан в М'янмі, видимий при гарній погоді за 60 км. Висота гори 1518 м. Останнє виверження було в 442 до н. е..
З гори Попа видно старе місто Паган. З іншого боку гори видно глибокий каньйон 914 м завглибшки. На північний захід від гори знаходиться вулкан Таунг Калат висотою 737 метра, який іноді також називається «гора Попа». На вершині гори знаходиться буддійський монастир.
Гора Попа вважається найбільш відомим і могутнім святилищем духів (Натів) в Бірмі. Гора Попа - оазис, на горі знаходиться більше 200 джерел, навколо росте багато дерев і трав в родючій вулканічному грунті.
Схили гори Попа покриті сухими лісами, де водяться такі рідкісні мавпи, як димчастий лагур


узбережжя Нгве Сонг
Зображення
Зображення
НГВЕ СОНГ рекламують як один із самих чистих пляжів в світі. І дійсно, 15-кілометрова смуга білого піску, з одного боку обмежена густим пальмовим лісом, а з іншого - блакитними водами Індійського океану, виглядає справжнім оазисом.
Особливо гарні ут традиційні рибальські села. Вони з'єднують відрізки пляжу, від Мазін до Лонта в затоці Майо, де під спеціальною дахом стоять на якорі маленькі пароплави. Хорошою ідеєю буде об'їхати села на велосипеді.


Мраук У
Зображення
Остання столиця Аракана залишила після себе майже 150 храмів, настільки мальовничих, що вони здаються абсолютно нереальними. Мраук У виконував свою захисну роль протягом 354 років, з 1430 по 1784 рік, будучи в часи найвищого розквіту одним з найбагатших міст Азії, а також вільним портом, підтримує зв'язки з Центральним Сходом, Азією і Європою. На відміну від Пагана, Мраук У живе атмосферою маленького села, де тут і там видніються криті соломою будиночки, а вечорами тягне димом багаття.

Зареєструватись на поїздку можна тут: Велотур у М'янму
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.

Аватар користувача
projdusvit
* * *
Повідомлень: 454
З нами з: 26.9.06 15:52
Стать: чол
Звідки: Київ, Виноградар

Re: 15.02.2013 (R) М'янма. Слідами золотих ступ

Повідомлення projdusvit » 19.12.12 15:22

у М*янмі є обмеження щодо пересування іноземців у деяких районах. це, переважно, крайня північ і трохи на крайньому півдні. у нас маршрут передбачає пересування між туристичними регіонами на автобусах і радіальні покатушки по найбільш цікавим і красивим місцях. також є обмеження на житті в наметах, тому жити будемо в хостелах-гестхаузах
Загальна інформація:
ночівлі - в хостелах і гестхаусах
харчування - місцеві кафе
поїздки переважно радіальні
Загальна дистанція велосипедного маршруту - 600 км
на бусах та катерах проїдемо призько 2000 км
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.


Повернутись до “Комерцiйнi походи”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей