07.09.2013 (R) Велотур: Литва. Неманський янтарний шлях

Для організації комерційних покатушек. Теми без узгодження з адміністрацією, видаляються за замовчуванням.
Аватар користувача
projdusvit
* * *
Повідомлень: 454
З нами з: 26.9.06 15:52
Стать: чол
Звідки: Київ, Виноградар

07.09.2013 (R) Велотур: Литва. Неманський янтарний шлях

Повідомлення projdusvit » 16.4.13 12:45

07.09.2013

Маршрут: Vilnius - Trakai - Birstonas - Kaunas - Gelgaudiskis - Jurbarkas - Taurage - Gardamas - Klaipeda - Kursiu Nerija National Park
Зображення
Балтійське море багате на бурштин - скам'янілу смолу дерев. Здавна це каміння використовувалось для жіночих прикрас і оздоблення королівських замків. Існувало кілька шляхів для доставки янтарю в Європу і фараонський Єгипет. Один зі шляхів йшов від Балтійського моря по річці Німан до приток Дніпра. Цей шлях був частково сухопутним з перевантаженням товарів на вози і гарби. Дорога вела до Дніпра. Шлях по воді становив майже 600 км і закінчувався біля Чорного моря. Ця дорога ввійшла в історію як найнебезпечніша ,але й найкрасивіша. Це був один з варіантів шляху «із варяг у греки».
Колись Велике Князівство Литовське простягалось від Балтійського до Чорного моря. Тепер, Литва - невеличка країна, але могутні замкові стіни досі нагадують про великі битви середньовіччя. найвідоміший з Литовських замків, Тракайський, знаходиться на острові. Завдяки цій додатковій лінії укріплення, жодного разу твердиню не захопили штурмом вороги. Тепер же, острівне розташування додає йому краси і романтичності.

Рельєф Литви рівнинний, низинні рівними інколи чергуються з горбистими височинами. Найвища точка - 293 метри. На невеликій території країни знаходиться більше 2830 озер. Найбільша річка Литви - Німан, що має численні притоки.
Море обмиває всього лише 99 кілометрів західних берегів республіки, але не скупиться тут на золото «Балтики — янтар». Хвилі Балтійського моря досі виносять на берег шматочки бурштину - скам'янілого сонячного проміння. На заході країни омивається морем Куршська коса - унікальний природній об'єкт, включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Загальна відстань велосипедної частини маршруту - близько 375 кілометрів

Вартість туру: 475 євро. можливий варіант перельоту Київ-Вільнюс-Київ, ціна не зміниться, але цей варіант можливий, якщо група набереться до того, як авіаквитки подорожчають


У вартість туру входить:

• трансфер Київ-Вільнюс-Київ автобусом
• трансферт Юрбакас -Клайпеда і Клайпеда - Вільнюс поїздом
• вхідні квитки в замки і Національний парк Куршська коса
• плата за ночівлі в кемпінгах
• послуги інструктора
• харчування, крім кафе
• групова медична аптечка
• групова велосипедна аптечка
• страховка на весь час подорожі

У вартість туру не входять:
• віза в Литву
• прокат велосипеда і турспорядження (500 грн за все за поїздку)


Сбор: 13:00
Старт: 13:00

Регистрация
Зарегистрировано: 1
Участники: projdusvit      16.04.2013 13:45
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.

Повернутись до “Комерцiйнi походи”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість