Karwendel або сонячний осінній день в Альпах

Для опису покатньок та походів, що можуть стати еталоном
bodyak
*
Повідомлень: 1
З нами з: 19.10.16 00:30
Звідки: Мюнхен

Karwendel або сонячний осінній день в Альпах

Повідомлення bodyak » 19.10.16 22:38

Досить рідко зустрічаю розповіді про покатушки цією частиною австрійських Альп, тому вирішив написати короткий звіт.

Отже, загальна інформація:

Місце - гірський масив Karwendel, який є частиною Північних Вапнякових Альп і знаходиться в Тіролі, Австрія
Дата - 16 жовтня 2016 року, чудовий осінній день із температурою до +20 градусів в долинах. Вище в горах, звичайно, холодніше
Відстань - близько 82 км із набором висоти 2000 м
Час - 6 год в сідлі без врахування зупинок
Трек:
phpBB [media]


Маршрут починається в місті Mittenwald, яке знаходиться на півдні Німеччини біля кордону з Австрією. З цього місця велодоріжкою вздовж річки їдемо до австрійсього містечка Scharnitz, відразу за яким починається вхід у одну із найбільших долин цього гірського масиву - Karwendeltal.

Дорога в долині Karwendeltal
Зображення

Хатинки в долині
Зображення

Їдемо в сам кінець цієї долини, де починається стрімкий підйом до перевалу на висоті 1800 м. На перевалі знаходиться гірська хата Karwendelhaus, яка уже закрита на зиму. Переважно хати в цьому гірському масиві відкриті до середини жовтня, але цього року через тимчасове похолодання вони закрились на тиждень раніше.

Вигляд на Karwendeltal із перевалу
Зображення

Власне хата Karwendelhaus
Зображення

Після перевалу нас чекає досить стрімкий спуск до невеликої полянки, на якій ростуть гірські клени - Kleiner Ahornboden. Спускаємся по дорозі із великим камінням, тому місцями треба бути обережним і не дуже відволікатись на навколишні краєвиди. А подивитись є на що:

Зображення

Зображення

Kleiner Ahornboden із найвищою горою масиву - Birkkarspitze, 2749 м
Зображення

Далі від полянки невеличкою долиною Johannestal плавно спускаємся до більшої долини Rißtal. Ця долина вже досить цивілізована. По ній проходить автомобільна дорога до самого кінця - досить популярного місця осінню - Großer Ahornboden, що з німецької можна приблизно перекласти як "більша кленова поляна”.

Каньйон річки в долині Johannestal
Зображення

Großer Ahornboden із гірськими кленами. Всього Їх тут більше 2ох тисяч
Зображення

Хатки в кінці долини Rißtal
Зображення

Пофотографувавши трохи кленів на фоні навколишніх гір, їдемо далі трохи назад цією ж долиною і потім повертаємо на лісову дорогу до перевалу Plumsjoch, що знаходиться на висоті 1650 м. Це останній підйом на сьогодні.

Перевал Plumsjoch
Зображення

На перевалі трохи відпочиваєм перед стрімким спуском в долину Gerntal. Спуск досить цікавий - скидуєм 500 м протягом 3 км. Cильно розганятись немає де і декілька разів приходиться злазити з ровера, бо не дуже вдається тормозити на дрібних камінцях.

Далі долиною Gerntal плавно по асфальту спускаємось у містечко Pertisau, що знаходиться на березі озера Achensee. Це найбільше озеро в Тіролі і лежить воно на висоті 950 м.

Озеро Achensee
Зображення

Озеро досить глибоке, тому літом тут плавають такі кораблі
Зображення

Далі від озера спускаємся ще нижче, приблизно до 500 м над рівнем моря, до міста Jenbach - кінцевої точки нашого маршруту.

Отже, щоб підсумувати, це чудовий маршрут одним із найгарніших куточків Альп. Його можна також розбити на делька днів із ночівлею в гірських хатах і пішими вилазками на навколишні вершини або проїхати як частину багатоденного маршруту через тірольські Альпи. Тому якщо хтось буде в цих краях - цілком рекомендую.

Повернутись до “Велощоденник”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей