05.08.2018 (R) Велотур "Король гір"

Для організації комерційних покатушек. Теми без узгодження з адміністрацією, видаляються за замовчуванням.
Аватар користувача
velovuyki
* * *
Повідомлень: 391
З нами з: 26.6.08 16:57
Стать: чол
Звідки: Киев, Отрадный

05.08.2018 (R) Велотур "Король гір"

Повідомлення velovuyki » 15.6.18 11:51

05.08.2018

Маршрут: Трускавець-Ужоцький перевал-Лумшори-полонина Руна-Ужгород

Місце збору: 09:00 Трускавець або Київ
Старт: 09:00
Час фінішу: 21:00
Місце фінішу: Ужгород
Кілометраж: 225
Ґрунт/асфальт: 30/70

Реєстрація

Зареєстровано: 6
Учасники:

Аватар користувача
velovuyki
* * *
Повідомлень: 391
З нами з: 26.6.08 16:57
Стать: чол
Звідки: Киев, Отрадный

Re: 05.08.2018 (R) Велотур "Король гір"

Повідомлення velovuyki » 15.6.18 12:06

Цей тиждень буде у всіх сенсах гірським. Ми перетнемо водороздільний хребет Карпат, будемо штурмом брати грунтові перевали, забиратися в нетрі карпатської природи, підкорювати полонину Руну, спускатися по кам'янистих технічних спусках. А для контрасту і повноцінного відпочинку жити в найкращому розміщенні, розслаблятися в чанах з мінеральною водою і насолоджуватися закарпатськими смаколиками. Поїхали!

Програма
1 день - "розминка"
Прибуваємо на ж / д станцію міста Трускавець. Сьогоднішній маршрут відносно нескладний, з невеликим підйомом до Східниці і в кінці розбавлений ґрунтовкою вздовж річки Стрий, це ніби подготовка до справжніх гір.
Проїдемо по колись процвітаючому нафтовидобувному регіону Галичини. Зараз про минулий розквіт промисловості нагадують поржавіли нефтевишкі і газокачалкі. І важко повірити, що тільки на Борислав доводилося 5% світового нафтовидобутку. Однак сьогодні більший прибуток регіону приносять туристи, які приїжджають на бальнеологічні курорти підлікуватися тутешньої мінералкою "Нафтуся" з відповідним її назвою запахом.
Планується, що пізній обід буде вже в нашому готелі. Сюди є сенс прагнути приїхати раніше. Величезний комплекс з будиночків-зрубів, саун і чанів, озер для купання і для риболовлі сприяє відпочинку в лонах карпатської природи.
Зображення Зображення Зображення

2 день - "прикордонний"
На нас чекає заїзд на Вододільний хребет через Ужоцький перевал (889 м). Благо набір висоти йде плавний, по незавантаженому асфальту, серед приголомшливих карпатських пейзажів, уздовж сел з дерев'яними церквами, повз віадуки побудованої ще австро-угорцями залізниці. На перевалі помахаємо рукою Європі, тут ми впритул підберемося до польсько-українського кордону. Напевно виникне спокуса сходити подивитися, що у них там. "Закордонні паспорти всі взяли?"
Зображення Зображення Зображення

3 день - "підготовчий"
Відіспимося після вчорашнього перевалу. Сьогодні у нас пізній сніданок і виїзд. В Ужку заїдемо подивитися на бойківську дерев'яну церкву Св.Михайла. Побудована в 1745 р, занесена в списки ЮНЕСКО, виконана без єдиного цвяха і вкрита гонтою, всередині з різьбленим іконостасом теж XVIII століття, в загальному варто того. Проїдемо по території Ужанського національного парку, що своїм статусом захищає дивовижні ліси, в тому числі з тисячолітніми дубами.
Зображення Зображення Зображення

4 день - "штурмовий"
Сьогодні ми побачимо справжні карпатські грунтовки. У нас будуть кам'янисті підйоми зі значним градієнтом, не менше технічні спуски, броди через річки, сингл-трейл в лісі, стежки вздовж струмків. Кілометраж хоч і невеликий, але вистачить усім. На спуску в Лумшори можна буде трохи розслабитися відвідавши місцеві хоч і невисокі, але мальовничі водоспади. І хоча багато хто знає про лумшорських водоспади, але село насамперед відоме своїми сіро-водневими мінеральними джерелами. Саме тут з'явилися перші в регіоні і розплодилися в подальшому по Закарпаттю так звані "чани". Саме вони найбільше привертають туристів. Уявіть собі, ви лягаєте в чан з гарячою мінеральною водою, під яким горить багаття, кочегар хихикаючи як чорт час від часу піддає багаття, а ви через кожні 10 хвилин розпарені плюхаєтеся в річку з холодною гірською водицею. Це те, що потрібно після карпатських грунтовок.
Зображення Зображення Зображення

5 день - "рівний"
Завдання дня - зрозуміти особливості карпатського гумору по другій назві "рівна" зовсім нерівною гори Руна. Кілька фактів про неї. Це найбільша полонина (безлісе плато) Карпат, на якій росте величезна кількість чорниці. За радянських часів на вершині знаходився військовий секретний об'єкт - радарна станція для відслідковування атак з Америки. Створений пережити ядерний удар об'єкт не вистояв перед часом. Але завдяки йому на вершину веде бетонна дорога, по якій нам належить піднятися на 1482 м. З вершини слів немає яка краса відкривається. Спускатися з гори будемо практично по даунхільні трасі, так що приготуйтеся отримати повний фан від карпатських стежок.
Зображення Зображення Зображення

6 день - "завершуючий"
Скочуємося в Ужгород. По дорозі бажаючі зможуть заїхати до Невицького замку, де прочищаючий легені підйом вартує більше самої мети. В Ужгороді пообідаємо і завантажимося в поїзд.
Зображення Зображення Зображення

Вартість 6 850 грн

У вартість включається
- проживання в спа-готелях і приватних готелях
- харчування: сніданки, 4 вечері
- транспортування багажу
- супровід велоінструктора (а / ів)

У вартість НЕ включається
- жд квитки
- харчування: 6 обідів, 1 вечеря
- прокат велосипедів і шолома

Аватар користувача
velovuyki
* * *
Повідомлень: 391
З нами з: 26.6.08 16:57
Стать: чол
Звідки: Киев, Отрадный

Re: 05.08.2018 (R) Велотур "Король гір"

Повідомлення velovuyki » 15.6.18 12:08

Зображення

Дати: 5-10 серпня 2018

Детальний опис на сайті

Відправити заявку

Аватар користувача
velovuyki
* * *
Повідомлень: 391
З нами з: 26.6.08 16:57
Стать: чол
Звідки: Киев, Отрадный

Re: 05.08.2018 (R) Велотур "Король гір"

Повідомлення velovuyki » 11.7.18 15:42

Друзі, в групі залишилося 2 місця. Хто хоче побачити справжі Карпати айда з нами!


Повернутись до “Комерцiйнi походи”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей