Близько півтори тисячі велолюбителів,стартувавши на Софійській площі, проїхали головними вулицями міста організованою колоною. Учасники акції вважають, що звільнити дороги великих міст України від диму, смороду та заторів можна лише створивши можливості для альтернативного транспорту – пересування на велосипедах.

Організатори та учасники акції виступали за велосипедні доріжки, що дозволять запобігти загибелі велосипедистів на дорогах; за спеціально обладнані парковки біля громадських місць, що існують в кожному цивілізованому європейському місті; за неухильне дотримання ПДР і взаємоповагу на дорогах серед усіх учасників руху.
 
Цієї весни до "Всеукраїнського Велодня" приєднались велосипедисти у дванадцяти містах України, зокрема у Дніпропетровську, Рівному, Житомирі, Луцьку, Львові, Миколаєві та інших містах, де аналогічні акції пройшли головними вулицями міст. Харків та Запоріжжя проводитимуть акцію 25 травня.
 
Яковенко Ганна, один з організаторів акції "Всеукраїнський Велодень":
"Наголошуємо, що наш Велодень не має політичного забарвлення і є проявом виключно доброї волі та спільного пориву всіх, хто обрав велосипед як вид транспорту, активного відпочинку чи стилю життя. Цією акцією ми вимагаємо вирішення міською владою проблем з велодоріжками, забеспечення велопарковками громадських місць та визнання водіями велосипедистів повноправними членами дорожнього руху. Всеукраїнський велодень – це День поваги до велосипедистів."
 
Віктор Загреба, Асоціація велосипедистів Києва:
"Київ називають європейською столицею, але в питаннях транспортної політики у нас панують застарілі, неєвропейські підходи. Ми хочемо, щоб чиновники від транспорту нарешті зрозуміли – будівництво нових розв'язок не здатне врятувати місто від заторів. Щоб не потрапити в "транспортну пастку", в якій зараз перебуває Москва, Києву треба робити дві речі - розвивати муніципальний транспорт та створювати велосипедну інфраструктуру. Берлін, Париж, Лондон, Відень, Прага та десятки інших міст пішли саме таким шляхом, і мають надзвичайно позитивні результати"
 
 

Офіційний сайт акції:  www.veloden.org.ua  

 фото вверху - ИнтерМедиа консалтинг

 http://intermedia.org.ua/ru/articles/26258#comments

Схожі статті

Горнятка Велодень
Велодень – объединяет, вдохновляет, воодушевляет!
Велодень 2012!

Прокоментувати статтю